SZC logo

Déli Agrárszakképzési Centrum

OM kód: 036410 /027 | 6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi utca 2/A

Intézmény logo

Déli ASzC Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatok
Széchenyi 2020

Pálinkakészítő

A pálinkakészítő pálinkafőzéshez, készítéshez értő, a szaktechnológia alkalmazásában jártas szakember. Elvégzi az cefrekészítést és erjesztést és a kierjedt cefre kezelését, lepárlását, a köztestermék - nyers párlat kezelését, érlelését, az elkészült pálinkát, - gyümölcs- vagy borpárlatot - a piaci igényeknek megfelelő formában palackozza. Kezeli és működteti a pálinkafőzési műveletekhez tartozó gépeket és berendezéseket. A szaktechnológia során szükséges laboratóriumi alapvizsgálatokat elvégezi, méréseinek eredményét értelmezni képes, a szükséges technológiai lépéseket mérési eredményei alapján megtervezi, végrehajtja. Ismeri és alkalmazza a jövedékitermék, adózásra, elszámolására vonatkozó hatályos jogszabályokat, rendelkezéseket. Szakmai alapismeretei alapján pálinkakóstolót, -bemutatót tart. Munkája során a gazdaságossági elvek, minőségbiztosítási, élelmiszerhigiéniai, technológiai, tűz- munka-és környezetvédelmi és egyéb vonatkozó előírások betartásával, a jó gyártási gyakorlat (GMP) szemléletével végzi.  

Ajánlott mindazoknak, akik szeretnék tovább vinni a több száz évre visszanyúló hagyományt és megalkotni hazánk legújabb pálinkáját. 

Iskolai előképzettség

Alapfokú iskolai végzettség

Szakmai előképzettség

Nem szükséges

Egészségügyi alkalmassági követelmény

Szükséges

Szakmai gyakorlat

Nem szükséges


Partnereink

SZC logo

Déli Agrárszakképzési Centrum


Déli ASzC Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi utca 2/A

Telefon: +36 76 461-022

E-mail: iskola@mezge.hu

OM azonosító: 036410 /027


2024Déli ASzC Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium